Eindstanden Australian Open 2009

Geplaatst op 3 feb 2009 15:33   door han

De Spaanse tennisser Rafael Nadal heeft zondag de Australian Open gewonnen.
Nadal versloeg zijn eeuwige rivaal Roger Federer in vijf sets: 7-5 3-6 7-6 (3) 3-6 6-2.
De partij nam vier en een half uur in beslag.

Het was weer een mooie Australian Open, met mooie wedstrijden, zoals in de eerste ronde Muller tegen Lopez die pas in de 5e set (16-14) werd gewonnen door Muller. Maar ook in de derde ronde was er weer een mooie vijfsetter tussen twee geplaatste spelers. Gasquet en Gonzalez, waar het uiteindelijk in de vijfde set 12-10 werd voor Gonzalez. Natuurlijk moeten we niet vergeten hoe sterk Verdasco deze Australian Open was. Hij won in de vierde ronde van Murray in vijf sets, in de kwartfinale van Tsonga in vier sets en hij greep net naast de winst tegen Nadal, in een vijfsetter. Ook Roddick speelde een goede Australian Open, hij stuitte uiteindelijk voor de zoveelste keer tegen Federer tegen wie hij in de halve finale in drie sets verloor van de Zwitser.

De droomfinale Federer tegen Nadal was dus een feit. Waarin Federer bij vlagen zijn beste tennis liet zien, maar in de vijfde set het liet liggen. Nadal leek scherper en beter onder druk, zo heeft hij in de derde set bij zes keer een breakpoint tegen zijn servicebeurt weten te behouden en daarna een perfecte tiebreak gespeeld (7-3). Nadat Federer de vierde set nog had gepakt, liep Nadal in de vijfde set al gauw uit en pakte na het derde matchpoint de winst.
Al met al een prachtige finale waarin Federer (dertien granddslamtitels) bijna op gelijke hoogte kwam met Pete Sampras (veertien grandslamtitels). "Maar het gaat je zeker nog lukken", troostte Nadal de man die hij in augustus vorig jaar opvolgde als nummer één van de wereld. "Je bent een groot kampioen en misschien wel de beste tennisser aller tijden."

En dan nu de Australian Open 2009 op Sportpools gebied. In het subleague klassement won de subleague Forza Groningen (22 leden, 1877 pnt), voor de subleague Hattrick (21 leden, 1808 pnt) en Broklede Cycling Team (11 leden, 1553 pnt). Het stond allemaal dicht op elkaar en op de laatste dag greep de uiteindelijke nummer vier Cyclingfever.com net net naast het podium.
In het algemeen klassement was Hoppa_Nmgn winnaar, met maar liefst drie halve finalisten. Uiteraard had hij ook de winnaar Nadal in zijn team, maar toch opvallend Tsonga als kluns die hem namelijk 40 punten heeft gekost. Hoe dan ook, hij won toch met 41 punten voorsprong. Flexodus, had zowel Federer als Nadal en wist van plaats vier naar plaats twee te schuiven op de laatste dag met 408 punten. Don mosquera van de subleague Broklede Cycling Team werd derde met 398 punten, hij had Nadal als joker en pakte dus ook de bonuspunten voor het behalen van de vierde ronde. Hij schoof op de laatste dag nog van plek 11 naar plek 3.

Dan nemen we nog even een kijkje in het carriereklassement. Inmiddels is Appel een plekje opgeschoven naar de twee plaats in ruil voor ProfLVGH. Ome Arie, die nog steeds het heft in handen heeft, staat eerste met een zekere voorsprong van zo'n 1280 punten op de nummer twee. We hopen jullie allemaal weer terug te zien bij de volgende tennispool, namelijk de Roland Garros. Deze wordt gespeeld van 24 mei tot 7 juni.