Terugblik Wimbledon 2009

Geplaatst op 9 jul 2009 20:47   door han

Roger Federer staat weer op nummer een in de wereld, na zijn winst in de finale van Wimbledon 2009. Hij versloeg daarin, zoals bij iedereen wel bekend is, Andy Roddick met 7-5, 6-7, 6-7, 6-3, 14-16. Het was een zinderende finale waarin beide spelers aan elkaar gewaagd waren, alleen trok Federer in de laatste set aan het langste eind. Na de overwinning op Roddick staat Federer op 6 Wimbledon titels en 15 grand slam overwinningen waarmee hij Pete Sampras voorbij gaat en zich beste tennisser ooit mag noemen.

Een terugblik op de wedstrijden die er gespeeld zijn. In de eerste ronde zaten er een aantal mooie 5-setters in. Onder andere Hanescu tegen Navarro Pastor en Beck tegen Lopez. Ook in de derde ronde zaten er een aantal mooie wedstrijden tussen, bijvoorbeeld die van Haas en Cilic, waarin Haas aan het langste eind trok en doorstoomde tot de halve finales. Een goed toernooi voor Haas, maar ook voor Lleyton Hewitt die tot de kwartfinales kwam en daar verloor tegen de runner-up Roddick. Tevens heeft Ferrero het ver geschopt, hij eindigde tegen Murray in de kwartfinales. Murray, waarvan de engelsen zo hoopten dat hij in de finale zou komen, vloog er in de halve finales uit tegen Roddick. En dan de prachtige finale tussen Roddick en Federer, nog nooit was Roddick zo dichtbij een Wimbledon titel en nog nooit moest Federer er zo voor knokken. De wedstrijd duurde maar liefst 4 uur en een kwartier, en er waren 77 games voor Federer nodig om zijn zesde Wimbledon titel te behalen. Kortom het was weer een prachtige editie van Wimbledon.

Maar hoe was Wimbledon bij Sportpools, daarvoor nemen we een kijkje in het algemeen klassement. De pool werd gewonnen door Mystery Guest, die al voor de finale wist dat hij de pool had gewonnen. Gefeliciteerd! Gevolgd door Michaelroovers en Simonr.

Vervolgens kijken we naar het subleagueklassement, waar de subleague Passingshot eerste eindigde met 2456 punten, gefeliciteerd met jullie overwinning! Tweede werd justin credible, net als bij de Roland Garros. Zij hadden een achterstand van 31 punten en derde werd Hattrick met 55 punten achterstand.

Mystery Guest567 puntenMichaelroovers563 puntenSimonr557 punten

Dan nog een blik op het huidige carriere klassement, nog steeds op de eerste plaats ome Arie, op twee Appel en op drie nu FdJ (+2 plaatsen) door zijn 42e plek in deze pool.
In het jaarklassement tennis is Flexodus van zijn eerste plek verstoten, op een staat nu bart03 met 10245 punten, op twee, Freud met 10110 punten en op drie dus Flexodus met 10075 punten.

Dat was het voor deze editie van Wimbledon, we hopen jullie allemaal terug te zien bij de US Open, die start op 31 Augustus, hierover krijgen jullie nog een mailing. Vermoedelijk word de pool een week voor de start geopend, dus rond 20 Augustus.